Anyukám új fogsora

Tegye fel a kezét, aki fél a fogorvosoktól! Szerintem most sok kéz lendült a magasba és be kell vallanom, én is a többség közé tartozom, ahogy édesanyám is.

Ketten lakunk egy budai kis lakásban a II. kerületben, még a nagymamámtól örököltük a lakást, előtte vidéken éltünk, de a munkám miatt fel kellett költöznöm Budára és anyukám is jött velem. Már évek óta így élünk, de szerencsére nagyon jól kijövünk egymással, mindenben támogatjuk a másikat. Amikor anyukámnak komoly fogorvosi beavatkozásra volt szüksége, akkor is én hoztam-vittem a kezelésekre és intéztem a dolgokat a rendelőben, időpontot kértem és a többi. Szerencsére egy olyan klinikát sikerült találnunk, akikkel a hosszú hetek alatt, míg a kezelés tartott, nem volt semmi probléma sem. A Kacsa utcai klinika – ami szerencsére jó közel volt hozzánk – mindenben tökéletes választás volt, még szerencse, hogy arrafelé dolgozom egy fejlesztő cégnél, mint programfejlesztő, ezért szinte minden nap láttam a rendelőt és mikor anyának kezdődtek a fogászati problémái, rögtön ez volt az első hely, ami eszembe jutott. Egyik nap munkába menet beugrottam a recepcióra, hogy megkérdezzem, mennyibe kerülne náluk egy állapotfelmérés. Meglepő módon azt a választ kaptam, hogy ingyenes elvégzik az első alkalommal. Rögtön azt hittem, biztos valami félreértés lesz a dolog, ugyanis akárhol voltunk eddig fogorvosnál, az állapotfelmérésért mindenhol felszámoltak díjat. Otthon meg is néztem a weboldalukat, hogy tényleg igaz-e, de meglepő módon valóban ingyen volt a vizsgálat. Ha már ott voltam, tovább böngésztem az oldalon és láttam, hogy az áraik igen jók, pénztárcakímélők és a vizsgálatok leírásai is kielégítők.

Miután meg volt az első vizsgálat, kiderült, hogy anyának implantátumra lesz szüksége, mivel elég rossz állapotba kerültek a fogai. A teljes fogsor implantátum ára is kedvező volt számunkra, olcsóbban dolgozik ez a klinika, mint a többi, ismertebb, agyonreklámozott kirakatfogászat. Ennek ellenére azonban teljesen minőségi munkát végeztek, odafigyelnek a páciensre és gyorsan, szakszerűen dolgoznak az ember fogán. Anya implantátuma is hamar elkészült, pár hét alatt lezajlott az egész folyamat a kontrollokkal együtt, mindenféle komplikáció nélkül. A pénztárcánkat nem fosztották ki, anya új fogsort kapott, én pedig boldog voltam, hogy ő boldog és mer végre őszintén mosolyogni.