Az internet ismét alkotott: van egy új babakocsink

Tudom, tudom, az internet veszélyes és rengeteg kéretlen, szűretlen és oda nem illő dolog van rajta, ami használhatatlanná teszi sok ember számára. Azzal is tisztában vagyok, milyen egyszerűen manipulálhatóak a tartalmak és ezáltal az emberek egy-egy kampány vagy hírközlés kapcsán és ez mennyire rosszat tesz a társadalmunknak. Nem tagadom, ezek az állítások egytől egyig igazak és senki nem vonja kétségbe valóságtartalmukat. Kérdezem viszont, ha valami ennyire rossz és csak negatív, miért használja még ma is több milliárd ember a világon?

Nagyon egyszerű a kérdésre a válasz, legalábbis szerintem: az internetnek vannak sötét oldalai (ahogy azt az előbb felületesen ugyan, de érintettem is), de a jó valahogy egyensúlyozza, ha nem inkább kiváltja a rosszat. Az internet a világ egyik, ha nem a legjobb találmánya és ezt senki nem vonhatja kétségbe. Használata tényleg pofonegyszerű, nem hiába vannak kurzusok akár 80+ éves embereknek is, melyeken a használatát tanítják – ezzel is bizonyították, hogy olyanok is képesek megfelelően böngészni, akiknek egyébként idegen a terület, a rendszer, mert nem velük született, hanem jóval utánuk. Ha már valaki nagyon bele akar menni a részletekbe, valóban több időre és tudásra lesz szüksége, de ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen lenne a küldetés, sőt! Ma már számos ember szakosodott az internet világával kapcsolatos dolgokra és ezek a szakik szinte fénysebességgel oldanak meg különböző problémákat. A másik fontos része az úgynevezett cyber világnak a különböző alkalmazások létrehozása és működtetése, amit mi is csinálunk a céggel. Mi ugyan számítógépesekkel foglalkozunk, de manapság a mobiltelefonokra is optimalizáljuk azokat az alkalmazásokat, amihez van hozzáférésünk – ez megrendelőtől és felülettől is függ. Erről ugyan ódákat tudnék írni, de most valami egészen másról szeretnék nektek mesélni. Nem kell megijedni, még mindig az internet világáról pötyögnék, csak egy pozitív személyes élményemet mesélném el nektek, hogy erősítsem a jó oldalát is a dolognak.

Feleségemmel három éve házasodtunk össze, aztán tudatosan nem koncentráltunk még akkor a baba projektre, mert mindkettőnknek elég húzós időszaka volt munka szempontjából, így nem akartunk egy olyan közegbe elkezdeni ezen dolgozni. Aztán úgy körülbelül egy éve újra szóba jött a dolog és úgy éreztük, készen állunk. Előretekerve pár hónappal ezelőttre, egyszer csak arra eszméltem, hogy kisbabaágyat és egyéb kiegészítőket keresünk a boltokban. Ne értsetek félre, egyszerűen csak álomként éltem meg az egészet, olyan gyorsan történt. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy így alakult és már nagyon várom a kicsi érkezését, de még mindig nehezen tudom felfogni és elképzelni, hogy pár hónapon belül apuka leszek. Lehet, csak akkor fog sikerülni, ha épp hajnalban kell felkelni a kicsihez tisztába tenni vagy épp sír, mert éhes.

A készülődésnek köszönhető, hogy az elmúlt hetekben például babakocsi után kutattunk párommal és azt kell mondjam, katasztrofális a helyzet a boltokban – legalábbis azokban, amikben mi jártunk. Teljes a káosz és nem csak a fejemben. Egy kevésbé sikeres, de annál inkább fárasztó nap után úgy döntöttünk, hogy hazafelé vesszük az irányt. Otthon vacsora után leültem még egy picit és elkezdtem nézelődni a neten. A böngészés közben bukkantam rá a babakocsik.hu oldalra, ahol meglepetésemre nemcsak egy, hanem jó pár modellt találtam, ami szerintem számításba jöhetett. A feleségemet is gyorsan odahívtam és együtt néztük tovább őket. A babakocsi ár, amiben gondolkodtunk teljes mértékben teljesíthető volt, aminek nagyon megörültünk, hiszen addig a boltokban még csak a közelébe sem találtunk. A legjobban a prezentációs videók tetszettek, amik a funkciókat mutatták be a különböző típusoknak, így igazából mindenfajta eladó nélkül és a magunk tempójában tudtuk felfedezni a különbségeket. Nagyon tetszett az egész ötlet és az oldal felépítése, úgyhogy jobban beleástuk magunkat a dologba és még aznap leszűkítettük a kört két opcióra. Egy párat aludtunk rá ugyan, mert mégis csak egy nagy döntésről van szó és végül néhány nappal később meg is rendeltük a kiválasztott modellt. Imádom, hogy bár egész nap lejártuk a lábunkat a megfelelő babakocsit keresve, mégis valami olyan tudott segíteni, ami igazából végig ott volt előttünk, ez viszont csak a modernkori lehetőségeknek köszönhető. Ugyan eddig sem vontam kétségbe az erejét, de ez a tapasztalat még jobban megerősített a hitemben, hogy megfelelően használva az internet csodákra képes.