Hogyan vehet részt az idősebb testvér a babavárásban?

Mindig nehéz kérdés egy új gyermek születésekor, sőt már a várandósság alatt is, hogy hogyan vonjuk be az idősebb testvéreket. Nem jó, ha teljesen kimarad az eseményből, nem mutat érdeklődést, mert ő is része a családnak, szükségetek lesz az ő segítségére és részvételére is, hogy a családotok a lehetőségekhez mérten zökkenőmentesen működhessen. Sok tanácsot kaptunk Gizi lányunk születése előtt, hogy Tomit, a fiunkat, hogyan tudnánk kellő lelkesedésre sarkallni.

Sok mindent próbáltunk…

De szerintem az a legfontosabb, hogy ismerd a saját gyerekedet. Tomit például, ha akarnánk, sem tudnánk kirobbantani a számítógépe elől. Nagyon nagy küzdés számunkra, hogy kicsalogassuk őt a friss levegőre, pedig mindannyian tudjuk, hogy arra is szüksége van a szervezetének. Viszont tudom róla azt is, hogy úgy szörfölget a neten, mintha a digitális térbe született volna.

Kellemeset a hasznossal!

Arra gondoltam tehát, hogy megbízom egy kis feladattal, hogy ő is részese lehessen a hugica megérkezésének. Szerettem volna valami hasznos dolgot adni neki, mert hát elég okos gyerek és hamar rájött volna, ha csak terelésből adok neki valami fontosnak tűnő elintéznivalót. Már jó ideje beszereztünk nagyjából minden olyan tárgyat, amire eddigi tapasztalataink alapján szükségünk lehet a baba mellett. Kivéve a babakocsit. Valahogy ez tűnt a legösszetettebb döntésnek és kicsit ódzkodtunk tőle, hogy nekiveselkedjünk. Mindenképpen olyan tevékenységre volt szükségem, amihez Tomi használhatja a számítógépét. Sajnos abban a korban van, mikor minden, ami a gépén kívül található unalmas haszontalanságnak tűnik a szemében. Nyilvánvalóan, gyermek lévén, ő maga nem sokat tud a babakocsikról. Nekünk a feleségemmel viszont már volt némi elképzelésünk arról, hogy körülbelül milyen babakocsit szeretnénk majd használni, amikor Gizi megérkezik. Írtunk egy listát, hogy milyen tulajdonságokra kell majd figyelnie Tominak. Azt találtam ugyanis ki, hogy neki kell egyedül keresnie nekünk egy webáruház kínálatában egy babakocsit. Az általunk előre kiadott kritériumok szerint. Szerettem volna, és a feleségem is száz százalékban támogatott ebben, hogy önállóan oldja meg a problémát és kicsit nézzen utána saját maga is a különböző babakocsiknak. Ebben nagy segítségünkre volt az ajandek.varazslo.hu/blog/item/babakocsi-valasztas-egyszeruen-es-okosan oldal. Ez ugyanis egy olyan jól kialakított webes, tulajdonképpen nem is boltnak, hanem áruháznak nevezném, tehát egy olyan kiváló felület, ahol nem csak termékeket lehet megtekinteni és megvásárolni, hanem tájékoztatást is ad, egy rövid leírásban ellátja tanácsokkal a jövendőbeli, reményteljes vásárlót. Hogy miért gondoltam azt, hogy ez Tominak is tökéletes megoldás lesz? Hiszen ő tulajdonképpen még csak egy gyerek! Hát pontosan azért. Nem akartam, hogy a figyelme állandóan elkalandozzon a 83 megnyitott ablak között. Persze nagyon hasznos az is, hogy megtanulja különböző helyekről begyűjteni az információt, ígérem, legközelebb azt is gyakorolni fogjuk, de most az is fontos volt, hogy koncentráltan gyűjthesse össze a neki szükséges adatokat, és ezen az oldalon keresztül a probléma tökéletesen megoldható. Olyan kézenfekvő és kényelmes a kialakítása, hogy mi izgága kisfiunk is könnyűszerrel tudta kezelni. Mindenekelőtt átrágta magát a tanácsokkal ellátott bevezető oldalon, aztán nekiveselkedett a kutatásnak. Persze a számítógépes játékai időnként elcsábították, de hát erre azért mi is számítottunk. Nyilván, ha mi magunk látunk neki a keresésnek, hamarabb végeztünk volna, de azt kell, mondjam, Tomi is várakozáson felül teljesített. A választási profizmusát jelentősen segítette, hogy a blogból összeszedett információkat felhasználva eleve szűrni tudta a keresési feltételeket, miután az ott szerzett tudását összevetette a mi elvárásainkkal.

Mindenki jól jár

Tomi remekül érezte magát a babakocsik keresése közben. Az előre elkészített lista alapján kereste meg a nekünk megfelelő babakocsit. Kiválasztotta a három legideálisabbat és nekünk már csak azok közül kellett választanunk. Ezzel a húzásommal nem csak Tomi lelkesült be a kis Gizi érkezése miatt, mert úgy érezte általa, hogy mi igenis számítunk az ő véleményére és fontos nekünk, hogy a saját képességeihez és lehetőségeihez mérten hasznos alkotó eleme legyen a családunknak. De ezek mellett az állandóan elsötétített szobájából is sikerül kirángatnunk, hiszen hatalmas lelkesedéssel tologatja Gizit abban a fantasztikus babakocsiban, amit saját maga talált meg és választott ki, ezen a nagyszerű oldalon! Szóval, közeledik a tavasz: irány mindenki a szabadba! Mi már biztos, hogy ott vagyunk valahol a parkban!