Kifogott rajtam a konyhabútor tervező program.

Nem hiszitek el, de kifogott rajtam egy tervező program. Ilyen az általános iskola óta nem fordult velem elő. Elvégre informatikus volnék, vagy mi a csuda, nem szoktak az ilyen dolgok gondot okozni, mégis most teljesen meg vagyok lőve.

Elmondom, miről van szó:

A feleségem kitalálta, hogy lakásfelújítást szeretne. Nem csak annyiról van ám szó, hogy kifessük a falakat, hanem teljes bútorcsere, meg minden. Azt mondja, unja az eddigit, teszem hozzá, 3 éve költöztünk ide, és akkor vettük ezeket az „ősrégi” bútorokat. Na, már most ezeket le kell cserélni, azonnal persze, és nem is akár hogy. Először kitalálta, hogy fogadjunk lakberendezőt. Ige is hívott valami pasast, gyanúsan nem a nőkhöz vonzódót, ami engem alap esetben nem zavar, csak amikor kitalálták együtt, hogy legyen majdnem minden helységben a fal a lila és/vagy a rózsaszín valamelyik árnyalata, besokalltam és elküldtem. Kitaláltam, hogy majd mi megtervezzük ketten, már olyan szuper programok vannak erre, én meg informatikus vagyok, nem lehet annyira nehéz feladat, gondoltam megoldom. A konyhabútor megtervezésével kezdtük, mivel ott elég adottak a körülmények, azt gondoltam, csak színeket kell majd összepárosítanunk. Hát, elég hamar kiderült, hogy rosszul gondoltam. Ugyanis ezek a tervező programok annak ellenére, hogy nagyon egyszerűnek tűnnek, igenis, marhára bonyolultak. Mikor beállítok valamit, a másik beállítás eltűnik, ha a mahagóni konyhapultot választom, nem lehet hozzá fehér a szekrényajtó. Gondolkozik a program, saját ízlése van, vagy aki kitalálta, ő gondolta úgy, hogy bizonyos dolgokat egyszerűen nem lehet?

Isten őrizz, hogy konyhakiállításokra kelljen járnom az asszonnyal, hogy ki tudja találni, mit szeretne. És ez csak egy helyiség, mi lesz a többivel? Én belehalok, ha 1-2 hónapnál tovább fog tartani a felújítás, szóval valamit nagyon sürgősen ki kell találnom. A neten nézelődtem, és úgy találtam rá egy olyan oldalra, ahol konyha ötletek voltak felsorakoztatva. Megnézegettük őket, és találtunk néhány egészen ígéreteset, de jó lett volna, ha valakivel tudtunk volna konzultálni személyesen. Találtam az oldalon egy telefonszámot, és felhívtam. Nagyon készséges és segítőkész hölggyel beszéltem, elmondta, hogy van bemutató termük, ahova elmehetünk, és teljességgel a mi igényeinkre szabva 3D-s programmal össze is rakják a leendő konyhabútorunkat. Kérdeztem tőle, hogy mennyi időbe telik, azt mondta 1 hét alatt készen is lesz, itt már tudtam, hogy ez kell nekem. El is mentünk másnap és kb. 1 óra alatt meg is lett a kiválasztott konyhabútor.

Ígéretükhöz híven egy hét alatt össze is pakolták, és ki is jöttek felszerelni. Álmomben sem gondoltam volna, hogy tényleg ilyen gyorsan megy majd, ezért jelen pillanatban boldogságom határtalan. Viszont a ház többi részénél úgy döntöttem, nem szólok bele a berendezésbe. nekem ennyi bőven elég volt, van jobb dolgom is, mint kis komódokat válogatni. Visszahívtunk a lakberendezőt, hogy segítsen mégis csak a feleségemnek, de volt néhány kikötésem. Kitiltottam a házból a rózsaszínt és a lilát, és megkértem őket, hogy igyekezzenek szem előtt tartani, hogy egy férfi is él ebben a házban.

A munkálatok szépen haladnak, nem panaszkodom. És azt gondolom, végül nem volt rossz döntés a konyhabútor és a többi berendezési tárgy sem. A feleségemnek pedig hetek óta nem lehet letörölni a mosolyt az arcáról, és mivel nagyon szeretem őt, azt gondolom, ez nem hogy minden időt és fáradtságot, de minden pénzt is megér.

De a tervező program bénaságán nem tudom túltenni magam. ha egy informatikus nem tudja kezelni, akkor mégis kinek fejlesztették ki ezt?