A szervizesek új polca

A számítógépes világban a programozás nagyon fontos, de messze nem minden. A dolog lényegi részét ugyanis a hardver jelenti. Ezért gondoltam rá, hogy kitérek erre a témára is itt, a blogon. Én számítógép szervizeléssel foglalkozom már évek óta. Mindig is szerettem dolgokat összerakni, kiskoromban főleg legozni, ezért választottam ezt amunkát. Nameg, mert jól keresek vele. És minden egyes percét élvezem. Habár nőként, gyakran ütközöm ellenállásba, hiszen ez nem kimondottan egy nőies szakma, ez mégsem tántorít el attól, hogy azzal foglalkozzak, amit igazán szeretek.

Mindig más problémával jönnek be hozzám az emberek, de végül mindig megoldom valahogy a dolgot. Ha kell programozással, ha kell, szereléssel. El se tudom mondani, hány windows-t telepítettem már újra, vagy hogy hány billentyűzetet tisztítottam már ki. Néha lenyűgöző, hogy az emberek mennyire nem vigyáznak a laptopjaikra. De azért én mégis szívesen segítek.

A munkával az is jár, hogy rengeteg alkatrészem és szerszámom van. Van egy műhelyem, ahol dolgozni szoktam, és itt nagy halomban állnak a különböző alaplapok, félkész gépek stb. Még egy régi commodore 64-em is van, az leginkább a poén kedvéért. Én magam raktam össze leselejtezett alkatrészekből még 17 évesen, és azóta nem volt szívem megválni tőle.

Nade, ezeket a cuccokat tárolni is kell valahol. Jelenleg egymás hegyén hátán van minden, elég kaotikus az egész. Ha a kupac aljáról kell valami, bizony nagy munka, mire lepakolok róla mindent és előkotrom. Ezt elégeltem meg most. Hogy átláthatatlan és kezelhetetlen az egész. Ezért úgy gondoltam, hogy csinálok valami rendezési elvet, például külön dobozokba válogatom a cuccokat, és beszerzek egy új polcot, hogy jobban ki tudjam használni a teret.E lég nagy a belmagasság, tehát lehetne pakolni egészen a plafonig.

Találtam egy nagyon szimpatikus márkát, a Salgó polcot. Úgy tűnt, hogy ez a legjobb választás, mert rengeteg pozitív tulajdonsága van, és minden kritériumomnak megfelel. Először is strapabíró. Horganyzott acélból készül, ami jó teherbírást tesz lehetővé. Mérettől függően a vázak 1500-3600 kg-ig terhelhetők, a polcok pedig akár 450 kg megoszló terheléssel is elbírnak. Tehát biztos, hogy mindent rá fogok tudni tenni, amit szeretnék. A minősége is nagyon jó, ezt jelzik a TÜV és ISO minősítések, meg az, hogy a gyártó garanciát vállal. A Salgó polc megbízható márka, az egész EU-ban használják mind kisebb műhelyekbe, mind nagy raktárakba.

Többféle méretben kaphatók 2 m-es magasságtól egészen 5 m-ig. A polc mélység is választható, magassága pedig állítható 33mm-ként. AZ összeszerelés nagyon egyszerű, köszönhetően a csavarmentes kivitelnek. Nem igényel semmilyen speciális szerszámot vagy szaktudást. És még az ára is kedvezőbb mint a csavaros típusú polcoknak.

Tehát elhatároztam, hogy beszerzek egy ilyen Salgó polcot erről az oldalról: Salgó polc .Itt minden szükséges információ megtalálható, mint például az összeszerelési útmutató, és képekkel van illusztrálva. Meg is érkezett a szállítmány 3 napon belül.

Nagyon jó döntés volt, hogy Salgó polcot választottam. Az összeszerelés tényleg pofonegyszerű volt. Simán össze tudtam rakni őket egyedül, habár a futár srác felajánlotta a segítségét. Aztán a kész polcok tökéletesen illettek a műhelyembe, mintha csak oda lettek volna tervezve. A strapabíróságához kétség sem fért.

Az alkatrészek összepakolása volt a nagyobb munka. Mire mindent bekategorizálva felpakoltam a szép újpolcomra. De ebben is segítettek a kis címke tartók, amiket a polcra lehet rögzíteni, így mindig lehet tudni, hogy mi van éppen az adott dobozokban. Nem is kell többet keresgéléssel elpocsékolni az időt, és ásni sem kell az egyes elemekért. Minden kéznél van.

Amikor jönnek az új megrendelések, javítani valók, most már egyszerűen be tudom őket tenni az asztalomra, mert odaférnek. Az egész nagyon átlátható. Sajnálom, hogy nem vettem Salgó polcot előbb! Most, hogy már megvan, nem is tudom, hogy hogy tudtam rendesen dolgozni ezelőtt. Amikor még minden kaotikusan volt szétszórva. Sokkal egyszerűbb így, hogy rendezve vannak a dologok a polcon. És még a commodore 64emnek is van helye. Sőt, még szabad hely is van, tehát az új szerzeményeimet is tudom hova tenni.

Az egész műhelyem egyszerűen csak sokkal otthonosabb lett, és jobb benne dolgozni. Még az is előfordult, hogy egy ügyfelem megdicsérte a polcot, és megkérdezte, hogy hol lehet rendelni, mert ő s éppen ilyet keres hasonló célokra. melegszívvel ajánlottam neki is a Salgó polcot, és ajánlom nektek is, ha hasonló cipőben járok, mint én. Garantálom, hogy nem fogjátok megbánni! Én sem bántam meg.