Utazás, közbe merengés… bukósisakok

Nem vagyok a nagy utazások híve. Valami okból kifolyólag nem szerettem soha utazni. Lehet hogy a gyerek koromra vezethető vissza… emlékszem mindig rosszul voltam menet közben. Ha anyám elfelejtett indulás előtt valami gyógyszert adni, kész kínszenvedés volt az utazás.

Útközben… az autóban

Felnőtt koromra ha tehettem kerültem a nagy utazásokat. Érdekes, mert ha belegondolok akkor csak a kocsiba voltam rosszul viszont a buszon soha. Ritkán utazom autóval, ha tehetem inkább busszal.frogs-897387_640

Mára megváltoztak azért a dolgok. Már tudok kocsival is utazni az nélkül hogy meg kellene állni. Igaz, csak elől, a hátsó ülésen való zötykölődés még mindig nem nekem való.

Hosszabb távon

Gáborral a párommal három éve ismerkedtünk meg. Pár randevú, mozi, és fülig szerelmes voltam. Azóta már együtt élünk.

Mivel az ő szülei elég messze laknak, csak ritkán van lehetőségünk és időnk meglátogatni őket. Ünnepek idején igyekszünk úgy intézni hogy le tudjunk menni… és pár napot maradni is.

Gábor szülei nagyon kedvesek, ha lemegyünk folyton a kívánságainkat lesik. Az édesanyja a kedvenc sütijeinket süti, de a jó házi húslevesénél nincs is jobb. Emlékszem mikor először vitt haza bemutatni a szüleinek, azt hiszem legalább annyira izgultak ők is, mint én. Az első lány voltam akit hazavitt a szülői házba.

Ma már természetes hogy megyünk, és tudom hogy nagyon szeretnek. Azt hiszem ez annak is köszönhető, hogy ha lemegyünk hozzájuk soha nem esik nehezemre hogy segítsek. Margit néninek van épp elég dolga a ház körül, nem hogy még minket is körül ugráljon. Ha kell, segítek etetni, vagy ebédet készíteni.

A mostani utazás

Hónapok óta nem voltunk lent. Most karácsonyra megyünk, ilyenkor mindig nagy a készülődés. Gábornak az öccse, és a húga is jön a családjával egy közös nagy ebédre.

Persze mi is készültünk, vettük ajándékokat is. A húgának egy konyhai robot gépet vettünk, a kislányának Lottinak egy helyes rongy babát vettünk.

Az öccse motor mániás, neki egy új bukósisakot vettük. Szerencsések vagyunk, mert a neten találtunk bukósisak akciókat, és még házhoz is hozták.

Tele kocsival bőröndökkel megrakva a csomagtartót, és persze ajándékokkal indultunk útnak. Indulás előtti nap még vettem egy nagyon szép sapka szettet ajándékba, Gábor pedig az apukájának valami horgász kelléket. Neki az a hobbija, és ha kap valami új csalit, vagy kapás jelzőt mindig nagyon örül.

Biztosan nagyon fognak örülni nekünk, főleg ha megtudják, hogy majdnem egy hétig maradhatunk lent.